Преди да облечете за първи път своята Cool Zone T-shirt тениска е важно да направите следното, за да запазите цветовете на памука и печата живи и ярки максимално дълго:

– да я накиснете за около 60 минути в хладка вода (25-30°С) и да я изплакнете няколко пъти

– след като я изцедите хубаво, да я пуснете в пералня, обърната наобратно, на програма за памук или фини тъкани, с обикновен перилен препарат, който не е агресивен, без омекотител, на макс. 40°С, с ниски обороти на центрофугиране и без сушилня

– при сушенето се стремете да няма директна слънчева светлина или ако я сушите в затворено помещение да не е много близо до източници на топлина

– по принцип 100{45192be53143cf086012c367945634a33c2dd8af5341172d46dcdbbac073204b} памучни тениски нямат нужда от особено много гладене, но ако решите да гладите своята тениска задължително поставете допълнително парче плат или кърпа между ютията и печата на дизайна и използайте средна степен на нагряване на ютията. Гладенето на печата през кърпа или друг плат няма да му навреди, даже напротив ще стабилизира мастилото още по-добре.

За последващи пранета спазвайте същите инструкции като за първото пране.

Ако използвате козметика против изпотяване е важно да я прилагате СЛЕД като сте облекли тениската си, защото особено на черните тениски остават светли ивици, ако сте се намазали ПРЕДИ да облечете тениската.

ВАЖНО е да знаете, че слънцезащитните кремове също има вероятност да оставят бели следи върху черните тениски Cool Zone T-shirts, които са доста упорити и невъзможни за изпиране.